Japaninpystykorvien agilityn rotumestaruudet Jyväskylässä 19.11.2022

Japaninpystykorvien agilityn rotumestaruudet ratkotaan 19.11.2022 Jyväskylässä Jyväskylän Agility Teamin kisoissa. Tuomarina toimii Mika Kangas. Kilpailupaikkana kivituhkapohjainen Jat-Tila Oy (Sykeraitti 6, Jyväskylä).

Rotumestaruudet ratkotaan A-hyppyradan sekä B-agilityradan yhteistuloksella. Ilmoittautuminen Sagin Kitu-järjestelmässä viimeistään 13.11.2022. Ilmoittautumismaksu 14 e /startti. Huom. 3-luokille lauantaina 19.11. lisäksi C-agilityrata ja sunnuntaina on kaikille luokille 2 x agilityrata sekä 3-luokille lisäksi 1 x hyppyrata.

Rotumestaruussäännöt

Japaninpystykorvien rotumestaruuskilpailussa koirakoiden paremmuus ratkaistaan kahden radan yhteistuloksella. Koirakko, joka saa tulokset kahdelta radalta on parempi kuin koirakko, joka saanut tuloksen vain toiselta radalta. Jokainen koirakko kisaa omassa tasoluokassaan, erillistä rotumestaruusrataa ei ole.

Ensin huomioidaan 0-tulokset: Jos useampi koirakko saavuttaa 0-tuloksen, paremmuus ratkaistaan sen perusteella, kuinka paljon ihanneaika on alittunut. Jos aikakin menee tasan, huomioidaan sijoitukset: mitä pienempi on ratojen yhteissijoitus, sitä parempi suoritus on ollut.

0-tulosten jälkeen huomioidaan muut tulokset: Jos yhteenlasketut virhepisteet eivät riitä paremmuuden ratkaisemiseen, huomioidaan ihanneajan alitus. Kuitenkin niin, että jos toiselta radalta on 0-tulos, vain tämän radan ihanneajan alitus huomioidaan. Ajan jälkeen paremmuuden ratkaisemiseen otetaan huomioon sijoitukset.

Jos yksikään osallistujista ei saa tulosta kahdelta radalta, rotumestaruus voidaan jakaa myös yhden tuloksen perusteella, samoin periaattein kuin kahden tuloksen yhteenlaskussa.