Yhdistyksen hallitus ja jalostustoimikunta 2024
Jäsenten esittelyt

Hallitus

Yhdistyksen puheenjohtaja & Valkohuiskun päätoimittaja
Eveliina Scharin

Olen Eveliina Scharin, tutummin Eve,29-vuotias japsiharrastaja Pohjois-Karjalasta. Kotoisin olen Valkeakoskelta, mutta 2016 tieni vei Joensuuhun ja Itä-Suomen yliopistoon kulttuurintutkimuksenopintojen pariin. Sittemmin olen jo valmistunut ja siirtynyt työelämään, muttakokonaan en opiskelijaelämää ole vieläkään jättänyt taakseni
työkseni nimittäinjärjestän ylioppilaskunnan perinteisiä tapahtumia sekä pyrin edistämäänyhteisöllisyyttä yliopistossamme.

Ensimmäinen japsi meidän perheeseen on tullutvuonna 2007 ja ensimmäinen pentueeni Natural Dream kennelnimelleni syntyi syksyllä 2016. Tällä hetkellä meillä kotona Joensuussa asustaa kaksi japsia:kennelini kantanarttu Hemuli, sekä B-pentueesta syntynyt narttu Pussu.

Yhdistyksen hallitukseen ja varapuheenjohtajaksi tulin valituksi vuonna 2014, Valkohuiskun päätoimittajana olen ollut vuodesta 2016 saakka ja puheenjohtajanpestissä aloitin 2018. Lisäksi olen mukana näyttelytiimissä sekä erikoisnäyttelytoimikunnissa. Olen aina ollut innokas yhdistysihminen ja koirayhdistysten ohella olenkin ollut kotikuntani nuorisovaltuustossa, sekä Nefa-Joensuun ja Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan hallituksessa. Hetken vielä pyörin yhdistyksen toimihenkilönä, mutta välillä on hyvä antaa tilaa uusilletoimijoille ja hakea uutta intoa toimintaan tauon avulla :)

Hallituksen varapuheenjohtaja & Tapahtumatiimi
Jenna Sulkama

Olen Jenna Sulkama, reilu kolmekymppinenpienen tytön äiti. Olen lähtöisin Kotkasta, mutta tällä hetkellä asun perheeni kanssa Turussa. Töissä olen eräässä huonekaluliikkeessä ja vapaa-aikani on nykyään lähinnä leikkiä ja koiran rapsuttelua.

Aloitin yhdistyksen parissa 2021, ensimmäisen vuoden toimin yhdistyksen sihteerinä ja sen jälkeen olen ollut varapuheenjohtajana.

Vattu (Twinibon’s Like a Dream) on ensimmäinen japsini ja toistaiseksi ainoa. Vielä haaveilen toisinaan koiraharrastuksista, mutta lapsiarjen pyörteissä aikaa ei oikein ole ollut.

Toivottavasti ehditään kuitenkin tapahtumiinkesällä ja treffataan siellä!

Hallituksen sihteeri & Japsiputiikki
Sirpa-Helena Karjalainen

Olen Sirpa-Helena Karjalainen, tuttavallisemmin (ja lyhyemmin) Siru. Iältäni olen 51-vuotias. Perheeni, johon kuuluvat aviomieheni Jartsa sekä neljä lasta, asuu Kempeleessä. Viides ja vanhin lapsi on jo muuttanut pois kotoa. Viimeisimpänä, mutta ei missään nimessä vähäisimpänä, mainitsen nelijalkaiset perheenjäsenemme: kuvassa näkyvä valkohuisku Tuisku (Minako Shiroi Joulun Valo) sekä kissat Mirkku, Rocky Balboa ja Fiona. Lisäksi vanhimmalla tyttärellä on oma kissa Milki.

Muutama vuosi sitten toteutin pitkäaikaisen haaveeni ja hommasin oman kasvattajanimen Valkoisen Kuun. Vielä en kasvattajaksi kuitenkaan ole ryhtynyt täytyy suunnitella ja harkita, mistä kennelini kantanarttu tulisi.
Viime vuonna kävin Pohjois-Pohjanmaan kennelpiirin järjestämän kehätoimitsijakoulutuksen ja olenkin parissa
näyttelyssä ollut ihan virallisena kehätoimitsijana.

Japaninpystykorvailun lisäksi harrastan kuntosalilla treenaamista ja geokätköjen etsimistä yhdessä geohuisku Tuiskun kanssa. Uusimpana harrastuksenani mainitsen Takaisin satulaan projektin: otin ja hyppäsin hevosen selkään viime syksynä ekan kerran neljäänkymmeneen vuoteen. Siinä onkin tekemistä, jotta saan palautettua mieleen kaikki aikoinaan oppimani ratsastuksen salat.

Yhdistyksen hallituksessa olen toiminut reilun kolme vuotta. Ensimmäisenä vuotena olin ”rivijäsenenä” ja toissa vuonna varapuheenjohtaja. Sen jälkeen siirryin sihteerin rooliin, jossa toimin edelleen.

Minulle voi laittaa yhdistystä ja hallitusta koskevaa postia sihteerin sähköpostiosoitteeseen sihteeri@japaninpystykorva.fi.
Hallitushommien lisäksi otin tänä vuonna hoitaakseni japsiputiikin. Tilaukset voi siis laittaa minulle osoitteeseen japsiputiikki@gmail.com.

Nähdään erkkarissa Luumäellä. Minut löytää Japsiputiikista!

Jäsensihteeri
Tiia Leskinen

Olen Tiia ja asustelemme perheeni kanssa Vantaalla. Töissä olen IT-alalla ja vapaa-aikani kuluu lasten kanssa harrastaessa ja koirien kanssa touhutessa.

Tällä hetkellä meillä asustelee kaksi japsia Ismo (Bella Godivas Ismenias) ja Hiski (Bella Godivas Melchior). Japaninpystykorvat ovat olleet osa perhettämme jo parinkymmenen vuoden ajan. Koirien kanssa treenailemme Rally-tokoa viikottain, vaikka kisoissa käyntiä olemme ehtineet harjoittamaan varsin verkkaisesti viime vuosina. Lisäksi näyttelyissä käymme satunnaisesti.

Yhdistyksen hallituksessa olen nyt mukana ensimmäistä kertaa, mutta jäsensihteerin hommia olen tehnyt hallituksen ulkopuolelta muutaman vuoden ajan.

Hallituksen rahastonhoitaja
Riina Karhu

Olen Riina Karhu, 28 vuotias Lempäälästä kotoisin oleva koiraharrastaja.
Perheeseeni kuuluvat mieheni ja japaninpystykorva Rymy. Ensimmäinen japaninpystykorva, joka oli ensimmäinen oma koirani, muutti meille kodinvaihtajana vuonna 2018.
Nykyisen japsimme Rymyn kanssa harrastamme aktiivisesti näyttelyitä, jonka lisäksi olemme harrastelleet noseworkia ja mejää.

Yhdistystoiminnassa alkoi juuri ensimmäinen kauteni. Olen mukana hallituksessa ja toimin yhdistyksen rahastonhoitajana. Lähdin yhdistyksen toimintaan mukaan, sillä olen kiinnostunut touhuamaan saman henkisten ihmisten kanssa ja lisäksi haluan päästä vaikuttamaan sekä edistämään rodun asioita.Odotan innolla mitä matka tuo tullessaan.

Toivottavasti tavataan yhdistyksen tapahtumissa ja näyttelyissä!

Somevastaava
Elina Mäntyranta

Olen Elina Mäntyranta, 24v japsiharrastaja Rovaniemeltä.
Perheeseeni kuuluu mieheni, 1v tyttöni ja kaksi japsinarttua. Harrastelemme näyttelyitä ja agilityä.
Kiertelemme paljon asuntoautolla ympäri Suomea sekä naapurimaita. Pääasiassa harrastan äitini kanssa, joka kasvattaa japseja kennelnimellä Tulkkiaavan.

Ensimmäinen japsi perheeseen on tullut vuonna 2013 ja siitä lähtien olen rakastanut tätä rotua. Nyt lähden ensimmäistä kautta hallitukseen uudella innolla ja odottaen mitä tuleva tuo tullessaan!

Toivottavasti törmätään harrastusten ja rodun parissa.

Jalostustoimikunta

Jalostustoimikunnan puheenjohtaja
Reetta Minkkinen

Olen Reetta Minkkinen ja asun Jämsässä maaseudulla tyttäreni sekä koiriemme kanssa.
Meillä asuu tällä hetkellä vakituisesti 8 japsia ja lisäksi elämäämme vauhdittaa ajoittain vierailevat sijoituskoirat sekä pennut. Koirat elävät mukana meidän arjessa ja ulkoiluttavat meitä paljon.
Näyttelyissä käymme säännöllisesti niin Suomessa kuin ulkomaillakin, mutta muille varsinaisille koiraharrastuksille ei nykyisessä elämäntilanteessa ole riittävästi aikaa.
Sen sijaan vietämme aikaa lähimetsissä ja välillä koirien kanssa yhdessä sohvalla lepäillen.

Olen kasvattanut japseja kennelnimellä Lumivyöryn vuodesta 1999. Kiinnostukseni jalostukseen niin teoriassa kuin käytännössä on ollut hyvin ehtymätön ja olenkin aina tilaisuuden tullen laajentanut näkemyksiäni erilaisilla kursseilla ja luennoilla. Tämä kiinnostus sai minut asettumaan ehdolle jalostustoimikuntaan ja olen ollut mukana vuodesta 2011.

Jalostustoimikunnan varapuheenjohtaja, pentuvälittäjä & Suomen kennelliiton pentuvastaava
Anu Liiri

Olen Anu Liiri Luumäeltä, Etelä-Karjalasta. Ensimmäinen japsi meille tuli vuonna 1991. Sen jälkeen oli vuosien tauko koiraelämästä, kunnes meille muutti seuraava japsipoika syksyllä 2014. Tällä hetkellä meillä asuu kuusi japsia ja samojedi, jotka pitävät huolen siitä, että päivissä riittää ääntä ja aktiviteettia.

Tyttäreni Taijan kanssa meillä on ollut vuodesta 2018 kennelnimi Adamoren, jota edelsi kasvattajan peruskurssi v. 2017 ja jatkokurssi v. 2018. Jalostusneuvojien peruskurssin kävin v. 2023. Tähän mennessä pentueita on syntynyt kaksi, vuosina 2022 ja 2023. Käymme näyttelyissä enemmän ja vähemmän aktiivisesti niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Muutoin vietämme koiramaista maalaiselämää hyvien lenkkimaastojen äärellä.

Jalostustoimikunnassa olen nyt ensimmäistä kautta innokkaana opiskelemaan ja omaksumaan tähän liittyviä asioita.

Jalostustoimikunnan sihteeri & ulkomuototuomarikoulutuksen yhteyshenkilö
Kirsi Vähätalo

Olen Kirsi Vähätalo Porista. Ensimmäinen japaninpystykorva muutti perheeseen vuonna 1993, ensimmäinen pentue syntyi vuonna 1996 Noblewhite kennelnimelle. Olen Kennelliiton Vuolasvirta- kasvattajapalkinnon saaja menestyksekkäästä kasvatustyöstä vuonna 2007. Pääosin harrastan koirieni kanssa koiranäyttelyitä, mutta välillä käydään kokeilemassa myös muita harrastusmuotoja. Tällä hetkellä kotona asustaa neljä japsia.

Olen toiminut yhdistyksen luottamustehtävissä jo kahden vuosikymmenen ajan erilaisissa tehtävissä, sekä hallituksessa että jalostustoimikunnassa. Vuosikokouksen jälkeen otin vastaan jalostustoimikunnan sihteerin tehtävän ja toimin myös rotujärjestön Kennelliiton valtuustojäsenenä. Vaikka vuosia on paljon takana niin aina vaan riittää intoa tehdä samanhenkisten ihmisten kanssa yhteistyötä japaninpystykorvan hyväksi ja jalostustoimikunnassa toimiminen missä kaikilla on sama agenda rodun terveys, luonne ja pitää rotu elinvoimaisena.

Rotukirjanpitäjä
Emma-Sofia Virtanen

Olen Virtasen Emma-Sofia, 32v. ja kasvatan pienimuotoisesti japaninpystykorvia kennelnimellä Harmittoman. Ensimmäisen japaninpystykorvan sain vuonna 2006, eli tovi on jo tämän rodun parissa vierähtänyt. Asun yhdessä mieheni kanssa Hämeenlinnan maaseudulla Eteläisissä, jonne olen päätynyt kotiseudultani Keski-Suomesta.
Kotoa löytyvät japaninpystykorvat Raisa ja Rontti, jotka ovat omia kasvattejani. Lisäksi laumaamme kuuluvat amerikancockerspanieli Lore sekä mieheni kaksi suomenpystykorvaa Värri ja Kassu.
Minulle koirat ovat rakkaita perheenjäseniä ja arkemme onkin hyvin koiralähtöistä.

Olen ammatiltani sairaanhoitaja ja koirien kanssa puuhaileminen tuokin hyvää vastapainoa arkeen. Ulkoilemme ja nautimme maaseudun rauhasta sekä harrastan aktiivisesti koiranäyttelyitä. Käyn koiranäyttelyissä yhdessä vanhempieni kanssa, josta onkin muodostunut meille ja koirille mielekäs, yhteinen harrastus jo lähes 18 vuoden ajan. Vanhempani ovat tukeneet minua aina tässä harrastuksessa ja myös heillä on neljä japaninpystykorvaa.
Meidät näkee usein viikonloppuisin kehien ääreltä ympäri Suomen. Saa tulla juttelemaan tai kysymään näyttelyharrastuksesta!

Olen aikanaan toiminut yhdistyksen hallituksessa ja nyt pitkästä aikaan ajattelin, että olisi mukava taas toimia yhdistyksessä. Onkin ilo päästä työskentelemään jalostustoimikunnassa. Varmasti mielenkiintoista ja antoisaa!
Tartun tuleviin haasteisiin avoimin mielin ja positiivisella asenteella :-)

Jalostustoimikunnan jäsen
Taija Liiri

Olen Taija Liiri, 31-vuotias japsiharrastaja Luumäeltä. Lapsuudessani meillä oli japsi, josta selkeästi jäi rakkaus rotuun elämään. Ensimmäinen oma koirani Ässä (kuvassa) muutti luokseni Lady Snowhite -kennelistä toukokuussa 2013. Tällä hetkellä kotonani asuu neljä japsia, joista kaksi on omia kasvatteja.

Kasvattajan peruskurssin suoritin vuonna 2015, kasvatan japaninpystykorvia yhteistyössä äitini kanssa ja kennelnimi Adamoren on myönnetty meille vuonna 2018. Ensimmäinen pentueemme syntyi vuonna 2022. Koirani ovat minulle ensisijaisesti perheenjäseniä ja saavat viettää aktiivista elämää ulkoillen ja osana arkea, mutta käymme myös säännöllisesti näyttelyissä ja mielenvirkistyksenä kotiharrastuksena meillä on rally-toko.
Odotan mielenkiinnolla työskentelyä jalostustoimikunnassa!

Haluatko mukaan yhdistystoimintaan?

Lue lisää ja liity jäseneksi jäsensivultamme!

Toivotamme lämpimästi tervetulleiksi kaikki japseista ja yhdistystoiminnasta kiinnostuneet!