Vuoden Japsi -näyttelykilpailujen säännöt

Säännöt voimassa 1.1.2019 alkaen

Päivitetyt Vuoden Japsi -kilpailun säännöt, muutokset lihavoitu

Seuraaviin kilpailuihin voi osallistua Suomen Japaninpystykorvayhdistyksen jäsenen tai perheenjäsenen omistuksessa oleva Suomessa rekisteröity japaninpystykorva. Katariina Pirttiniemi laskee näyttelyssä käyneiden koirien pisteet. Ole kuitenkin seuraavissa tapauksissa yhteydessä Katariinaan:

  • Jos kilpailuun osallistuva koira on jonkun muun perheenjäsenen kuin yhdistyksen jäsenen omistuksessa, ilmoita samassa perheessä asuvan jäsenen nimi.
  • Jos et halua koirasi osallistuvan johonkin alla olevista kilpailuista.
  • Jos et kasvattajana halua osallistua Vuoden Japsikasvattajakilpailuun.

Mikäli koirasi on ollut ulkomailla ROP tai VSP, lähetä arvostelun kopio Katariinalle kilpailuvuoden loppuun mennessä. Samoin epävirallisesta pentunäyttelystä lähetä kopio ROP- tai VSP-pennun arvostelusta ja ilmoita montako uros- ja narttupentua oli paikalla. Myös kotimaisten näyttelyiden RYP- ja BIS-sijoitukset ilmoitetaan erikseen Katariinalle.

Kaikki ilmoitukset Vuoden Japsi -kilpailua varten tulee tehdä kuluvan vuoden loppuun mennessä os. katariina.pirttiniemi @ gmail.com (poista välilyönnit osoitteesta).

Vuoden Japsi-kilpailu

Vuoden Japsi -kilpailuun hyväksytään 10 parasta urosta ja narttua. Eniten pisteitä saanut on Vuoden Japsi ja vastakkaisen sukupuolen paras on Vuoden VSP Japsi. Mikäli voittajien pisteet menevät tasan, on se koira parempi, jonka pisteet ovat tulleet vähemmällä näyttelymäärällä. Jos molemmilla on pisteet kuudesta (6) näyttelystä, on voittaja se koira, joka on ollut useamman kerran rotunsa paras (ROP) em. kuudesta näyttelystä.

Jos tämäkään ei ratkaise sijoitusta, lasketaan yhdistyksen erikoisnäyttelystä, NORD- sekä kansainvälisistä näyttelyistä eniten pisteitä kerännyt koira voittajaksi ja viimeiseksi koirien koko vuoden näyttelytuloksista koostuvat pisteet.

Pisteet lasketaan paras uros- ja paras narttu -luokissa sijoittuneille koirille alla olevan pistetaulukon mukaisesti enintään kuudesta (6) suomalaisesta näyttelystä, kuuden (6) eri tuomarin arvostelusta. Näistä yksi tulos hyväksytään myös ulkomailta, mikäli koira on ollut ROP (= 5 pistettä) tai VSP (= 4 pistettä).

Vuoden Japsi ja Vuoden VSP Japsi palkitaan yhdistyksen lahjoittamalla palkinnolla ja kunniakirjalla.

Pisteet kotimaisista kilpailuista

Pisteet määräytyvät kuhunkin näyttelyyn osallistuneiden (ei ilmoittautuneiden) japaninpystykorvien määrän mukaan. Pentuluokan koiria ei lasketa osallistuneisiin.
Osallistujia
alle 10 10-19 20-29 30/enemmän
ROP 5 pistettä 7 pistettä 9 pistettä 11 pistettä
VSP 4 pistettä 6 pistettä 8 pistettä 10 pistettä
PU/PN-2 3 pistettä 5 pistettä 7 pistettä 9 pistettä
PU/PN-3 2 pistettä 4 pistettä 6 pistettä 8 pistettä
PU/PN-4 1 pistettä 3 pistettä 5 pistettä 7 pistettä

Lisäpisteet ryhmäsijoituksista

Lisäpisteitä saa sijoittumalla ryhmä- tai Best in Show-kilpailuissa sijoille 1-4. Pistemäärä on sama riippumatta mille sijalle koira sijoittuu. Lisäpisteet lasketaan vain parhaasta tuloksesta/näyttely eli RYP- ja BIS-sijoitusta ei lasketa yhteen
Näyttely RYP 1-4 BIS 1-4
Ryhmänäyttely (FCI 5) 1 pistettä 0 pistettä
Kaikkien rotujen, kansainvälinen tai NORD näyttely 2 pistettä 3 pistettä

Vuoden Japsipentu-kilpailu

Kilpailuun hyväksytään kilpailukauden aikana 10 parhaiten menestynyttä pentua. Pennun kilpailukausi on se aika, kun pennulla on oikeus kilpailla pentuluokissa. Koira osallistuu Vuoden japsipentukilpailuun sinä vuonna, kun sen kilpailukausi päättyy. Pisteet lasketaan enintään kuudesta (6) näyttelystä, joissa koira on saanut ROP- tai VSP-pentu -palkinnon eri tuomareilta. Näistä yksi tulos hyväksytään myös ulkomailta, mikäli koira on ollut ROP (= 5 pistettä) tai VSP (= 3 pistettä) pentu. Mikäli voittajien pisteet menevät tasan, on se koira parempi, jonka pisteet ovat tulleet vähemmällä näyttelymäärällä. Jos molemmilla on pisteet kuudesta (6) näyttelystä, on voittaja se koira, joka on ollut useamman kerran rotunsa paras (ROP) pentu em. kuudesta näyttelystä. Jos tämäkään ei ratkaise sijoitusta, lasketaan yhdistyksen erikoisnäyttelystä, NORD- sekä kansainvälisistä näyttelyistä eniten pisteitä kerännyt koira voittajaksi ja viimeiseksi koirien koko vuoden näyttelytuloksista koostuvat pisteet.

Näyttelyt, joista pisteitä hyväksytään, voivat olla kaikkien rotujen-, kansainvälisiä-, NORD, ryhmä-, erikois- tai epävirallisia pentunäyttelyitä.

Vuoden Japsipentu palkitaan Suomen Japaninpystykorvayhdistyksen lahjoittamalla palkinnolla ja kunniakirjalla.

Pisteet:

  • ROP-pentu = 5 pistettä + 1 piste / hävinnyt kilpailija
  • VSP-pentu = 3 pistettä + 1 piste / hävinnyt kilpailija

Vuoden Japsiveteraani-kilpailu

Kilpailuun hyväksytään kalenterivuoden aikana 10 parhaiten menestynyttä veteraania. Pisteet lasketaan enintään kuudesta (6) näyttelystä, joissa koira on saanut ROP- tai VSP-veteraani -palkinnon eri tuomareilta. Näistä yksi tulos hyväksytään myös ulkomailta, mikäli koira on ollut ROP (= 5 pistettä) tai VSP (= 3 pistettä). Mikäli voittajien pisteet menevät tasan, on se koira parempi, jonka pisteet ovat tulleet vähemmällä näyttelymäärällä. Jos molemmilla on pisteet kuudesta (6) näyttelystä, on voittaja se koira, joka on ollut useamman kerran rotunsa paras (ROP) veteraani em. kuudesta näyttelystä. Jos tämäkään ei ratkaise sijoitusta, lasketaan yhdistyksen erikoisnäyttelystä, NORD- sekä kansainvälisistä näyttelyistä eniten pisteitäkerännyt koira voittajaksi ja viimeiseksi koirien koko vuoden näyttelytuloksista koostuvat pisteet.

Näyttelyt, joista pisteitä hyväksytään, voivat olla kaikkien rotujen, kansainvälisiä, NORD, ryhmä- ja erikoisnäyttelyitä.

Vuoden Japsiveteraani palkitaan Suomen Japaninpystykorvayhdistyksen lahjoittamalla palkinnolla ja kunniakirjalla.

Pisteet:

  • ROP-veteraani = 5 pistettä + 1 piste / hävinnyt kilpailija
  • VSP-veteraani = 3 pistettä + 1 piste / hävinnyt kilpailija

Vuoden Japsikasvattaja- ja Vuoden Jalostuskoira-kilpailut

Vuoden Kasvattaja -kilpailuun hyväksytään 10 eniten pisteitä saanutta kasvattajaa. Vuoden Jalostuskoira -kilpailuun hyväksytään 10 eniten pisteitä saanutta urosta ja narttua, jotka molemmat kilpailevat omissa kilpailuissaan.

Kasvattajan ja Jalostuskoiran pisteet lasketaan vähintään kolmen (3) ja enintään kahdeksan (8) parhaan kasvatin/jälkeläisen sijoituksista enintään kuudesta näyttelystä, eri tuomareilta, samoin kuin Vuoden Japsi – kilpailussa. Mikäli kilpailun voittajaa ei voida ratkaista johtuen samasta pistemäärästä, katsotaan voittajaksi se, jolla kasvatteja/jälkeläisiä on kilpailussa vähemmän. Mikäli tämäkään ei ratkaise paremmuutta, lasketaan kilpailuun osallistuvien kasvattien/jälkeläisten saamat kaikki pisteet kyseisen vuoden ajalta yhteen ja eniten pisteitä saanut kasvattaja/jalostuskoira voittaa kilpailun. Kilpailujen voittajien lopullinen pistemäärä on kuitenkin alkuperäinen pistemäärä, ainoastaan sijoitus muuttuu. Kilpailuihin osallistuvien kasvattien/jälkeläisten omistajilta ei vaadita Suomen Japaninpystykorvayhdistyksen jäsenyyttä.

Vuoden Kasvattaja, Vuoden Jalostusuros ja -narttu palkitaan Suomen Japaninpystykorvayhdistyksen lahjoittamalla palkinnolla ja kunniakirjalla.

Vuoden Japsi -kilpailujen tuloksia