Japaninpystykorvien erikoisnäyttely

Erikoisnäyttely on näyttelytyyppi, jossa näyttelyyn osallistuu vain tietyn rodun edustajia - meidän tapauksessa siis ainoastaan japaninpystykorvia. Erikoisnäyttely järjestetään aina kerran vuodessa ja se on samalla vuoden suurin japsitapahtuma, jossa on yleensä 50-70 huiskua paikalla.

Ilmoittautuminen virallisiin luokkiin tapahtuu muiden näyttelyiden tapaan viimeistään noin kuukautta ennen itse näyttelyä joko Kennelliiton virallisella lomakkeella, tai sitten mahdollisuuksien mukaan Showlinkin sähköisen järjestelmän kautta. Erikoisnäyttelyssä kisataan kaikissa luokissa eli tyypillisten pentu-, juniori-, nuorten-, avoimen-, valio-, veteraani- ja kasvattajaluokan lisäksi on vielä pikkupentuluokka 5- alle 7kk ikäisille pennuille sekä jälkeläisluokka saman uroksen tai nartun jälkeläisille. Epävirallisiin luokkiin ilmoittautudaan normaalisti paikan päällä näyttelypäivänä.

Erikoisnäyttelyt ovat jo 1980-luvulta lähtien keränneet yhteen kaikki saman rodut harrastajat, joten erikoisnäyttely on oiva paikka tutustua muihin rodun harrastajiin ja kasvattajiin. Erikoisnäyttelyn lisäksi paikalla on yleensä myös japsiputiikki, josta voit ostaa japsiaiheisia tuotteita, sekä virallisten luokkien ohella kisaillaan leikkimielisesti myös erilaisissa epävirallisissa luokissa. Erikoisnäyttelyn ohessa saatetaan myös järjestää erilaisia luentoja, kasvattaja- ja harrastajapäiviä, koulutuksia ja muuta yhteistä tekemistä, joten erkkaritohinoihin kannattaakin varata tarvittaessa koko viikonloppu ja lähteä koko perheen voimin viettämään japsimaista näyttely- ja harrastusviikonloppua!