Lähetä huiskusi omistajailmoitus Kennelliitolle!

Omistajailmoitus kannattaa aina lähettää Kennelliittoon koiran vaihtaessa omistajaa. Tiedon löytyminen Kennelliitolta auttaa tarvittaessa sekä omistajaa, että yhdistyksiä.

Miten minä hyödyn siitä, jos teen omistajailmoituksen?

  • Mikäli koirasi katoaa, on omistajailmoituksen tekemisestä ja omistajatiedon löytymisestä Kennelliitolta suurta apua. Kunnallisilla löytöeläinsuojilla ja viranomaisilla on oikeus saada omistajan yhteystiedot Kennelliitosta tunnistusmerkinnän, eli sirunumeron, perusteella.
  • Koiranomistajan luvalla voidaan omistajatiedot (nimi ja paikkakunta) julkaista myös Kennelliiton KoiraNet-järjestelmässä. Koiran löytäjä voi siten saada yhteyden omistajaan ja koira palautuu omistajalleen mahdollisimman nopeasti.

Miten omistajailmoitus tehdään?

Kasvattaja huolehtii pentujen tunnistusmerkitsemisestä, jolloin uuden omistajan vastuulle jää ainoastaan omistajailmoituksen tekeminen. Mikäli uusi omistaja on Kennelliiton jäsen, voi omistajailmoituksen tehdä netissä OmaKoira-palvelun kautta rekisteritodistuksesta löytyvällä valtuutusavaimella (12-kirjaiminen kertakäyttöinen koodi). Muussa tapauksessa omistajailmoituksen voi tehdä täyttämällä rekisteritodistuksen omistajailmoitusosan tai omistajailmoituslomakkeen ja lähettämällä sen Kennelliittoon. Ensimmäinen omistajailmoitus on maksuton.

Mitä tarkoittaa, jos annan Kennelliitolle luvan luovuttaa tietoja rotujärjestöille?

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Kennelliitto lähettää meille uuden japaninpystykorvanomistajan yhteystiedot. Uusille omistajille lähetämme tervetuloa-kirjeen, joka sisältää tietoa yhdistyksen jäsenyydestä sekä liittymisohjeet.

Jos annan luvan tietojen luovuttamiseen rotujärjestöille ja omistajatietojen näyttämiseen KoiraNet-järjestelmässä, alkaako postilaatikkoni tulvia roskapostia?

Ei ala. Yhdistys lähettää sinulle kirjeen jäsenyydestä, sekä mahdollisesti esimerkiksi kutsun japaninpystykorvien jalostustarkastukseen. Tämä tarkoittaa muutamia mahdollisia kirjeitä, joten kirjeitä ei keskimäärin tule edes joka vuosi.

Lisäohjeita omistajailmoituksen tekoon löytyy Kennelliiton nettisivuilta.