Kasvatus

Japaninpystykoran pentuja syntyy 160-170 vuosittain. Pentuessa on keskinmäärin 3,5 pentua/pentue.

Suomen Japaninpystykorvayhdistyksen jalostustoimikunta vastaa rotujärjestön jalostustoiminnasta ja järjestää mm. jalostustarkastuksia, ulkomuototuomarikoulutusta, neuvottelupäiviä kasvattajille, hoitaa jalostusneuvontaa sekä pentuvälitystä.

Jalostustoimikunnan jalostusneuvoja opastaa käytännön jalostusasioissa puhelimitse tai sähköpostitse. Jalostusneuvontapyynnöt (kun pyydetään jalostustoimikuntaa suosittelemaan nartulle sopivia siitosuroksia), tulee aina lähettää kirjallisesti jalostusneuvontalomakkeella jalostustoimikunnan sihteerille.

Jos uroksesi täyttää siitoskoiralle asetetut vähimmäisvaatimukset, voit ilmoittaa koirasi tiedot ja omat yhteystietosi jalostustoimikunnan sihteerille. Silloin jalostustoimikunnalla on mahdollista suositella urostasi sopiville nartuille.

Japaninpystykorvien jalostuksen tavoiteohjelma (JTO) on hyväksytty Suomen Kennelliiton jalostustieteellisessä toimikunnassa 2011 ja on voimassa vuoden 2012 alusta vuoden 2016 loppuun, minkä jälkeen se päivitetään ajan tasalle. JTO on kasvattajien tietopankki, josta rodun mitattavissa olevat ominaisuudet ovat tilastoituina ja sen tarkoitus on auttaa kasvattajia kasvatyön suunnittelussa.

Lomakkeet uroksesi ilmoittamista siitoskäyttöön ja narttusi jalostusneuvontaa varten voit tulostaa lomakesivulta.

Jalostusoimikunnan jäsenet 2017

Reetta Minkkinen, puheenjohtaja / jalostusneuvoja
Mia Hautala, varapuheenjohtaja, Suomen Kennelliiton pentulistavastaava
Nina Renlund, sihteeri
Päivi Silvendoin, pentuvälitys ja rotukirjapito
Kirsi Vähätalo

Katso yhteystiedot täältä!