Kasvatus

Japaninpystykorvan pentuja syntyy 160-170 vuosittain. Pentueissa on keskinmäärin 3,5 pentua/pentue.

Suomen Japaninpystykorvayhdistyksen jalostustoimikunta vastaa rotujärjestön jalostustoiminnasta ja järjestää mm. jalostustarkastuksia, ulkomuototuomarikoulutusta, neuvottelupäiviä kasvattajille, hoitaa jalostusneuvontaa sekä yhdistyksen pentuvälitystä.

Jalostustoimikunnan jalostusneuvoja opastaa käytännön jalostusasioissa puhelimitse tai sähköpostitse. Jalostusneuvontapyynnöt (kun pyydetään jalostustoimikuntaa suosittelemaan nartulle sopivia siitosuroksia), tulee aina lähettää kirjallisesti jalostusneuvontalomakkeella jalostustoimikunnan sihteerille.

Jos uroksesi täyttää siitoskoiralle asetetut vähimmäisvaatimukset, voit ilmoittaa koirasi tiedot ja omat yhteystietosi jalostustoimikunnan sihteerille. Silloin jalostustoimikunnalla on mahdollista suositella urostasi sopiville nartuille.

Japaninpystykorvien jalostuksen tavoiteohjelma (JTO) on hyväksyttiin yhdistyksen vuosikokouksessa 19.3.2011 ja Suomen kennelliiton jalostustieteellinen toimikunta hyväksyi sen 31.5.2011. Tavoiteohjelma astui voimaan vuoden 2012 alusta ja sitä päivitetään aina viiden vuoden välein. Japaninpystykorvan uusin jalostuksen tavoiteohjelma on hyväksytty Kennelliitossa 12.10.2022 ja astuu voimaan vuoden 2023 alussa. Nykyinen tavoiteohjelma on voimassa vuoden 2027 loppuun. JTO on kasvattajien tietopankki, josta rodun mitattavissa olevat ominaisuudet ovat tilastoituina ja sen tarkoitus on auttaa kasvattajia kasvatustyön suunnittelussa.

Jalostustoimikunta 2023

Jalostustoimikunnalle suunnattu sähköposti
japsi.jalostus @ gmail.com

Sähköpostia seuraa ja käyttää koko jalostustoimikunta. Jos sinulla on jalostustoimikunnalle kirjepostia, niin ota yhteyttä sähköpostitse, niin saat osoitetiedot, mihin lähettää posti.


Puheenjohtaja
Heidi Haromo
bellagodivas @ gmail.com
Lempäälä
Puh. 040 829 0163

Varapuheenjohtaja
Reetta Minkkinen
reetta.minkkinen @ gmail.com
Jämsä
Puh. 040 568 1050 (iltaisin)

Sihteeri ja rotukirjanpito
Jenny Rautiainen
japsi.jalostus @ gmail.com
Jyväskylä

Jalostusneuvoja ja
ulkomuototuomarikoulutuksen yhteyshenkilö

Kirsi Vähätalo
japsi.jalostus @ gmail.com / kirsi.vahatalo @ gmail.com
Pori
Puh. 050 380 3994

Pentuvälittäjä ja Suomen Kennelliiton pentuvastaava
Tina Ehnström-Backas
japsi.pennut @ gmail.com
Espoo
Puh. 044 541 4401 (också på svenska)

Jalostukseen liittyvät ohjeet ja lomakkeet