Kasvatus

Japaninpystykoran pentuja syntyy 160-170 vuosittain. Pentuessa on keskinmäärin 3,5 pentua/pentue.

Suomen Japaninpystykorvayhdistyksen jalostustoimikunta vastaa rotujärjestön jalostustoiminnasta ja järjestää mm. jalostustarkastuksia, ulkomuototuomarikoulutusta, neuvottelupäiviä kasvattajille, hoitaa jalostusneuvontaa sekä pentuvälitystä.

Jalostustoimikunnan jalostusneuvoja opastaa käytännön jalostusasioissa puhelimitse tai sähköpostitse. Jalostusneuvontapyynnöt (kun pyydetään jalostustoimikuntaa suosittelemaan nartulle sopivia siitosuroksia), tulee aina lähettää kirjallisesti jalostusneuvontalomakkeella jalostustoimikunnan sihteerille.

Jos uroksesi täyttää siitoskoiralle asetetut vähimmäisvaatimukset, voit ilmoittaa koirasi tiedot ja omat yhteystietosi jalostustoimikunnan sihteerille. Silloin jalostustoimikunnalla on mahdollista suositella urostasi sopiville nartuille.

Japaninpystykorvien jalostuksen tavoiteohjelma (JTO) on päivitetty ja hyväksytty yhdistyksen vuosikokouksessa 5.3.2017 ja Suomen kennelliiton jalostustieteellisessä toimikunnassa 19.9.2017. Nykyinen tavoiteohjelma on voimassa vuoden 2022 loppuun. JTO on kasvattajien tietopankki, josta rodun mitattavissa olevat ominaisuudet ovat tilastoituina ja sen tarkoitus on auttaa kasvattajia kasvatyön suunnittelussa.

Lomakkeet uroksesi ilmoittamista siitoskäyttöön ja narttusi jalostusneuvontaa varten voit tulostaa lomakesivulta.


Löydät jalostustoimikunnan ajantasaiset yhteystiedot täältä!