Kasvatus

Japaninpystykorvan pentuja syntyy 160-170 vuosittain. Pentueissa on keskinmäärin 3,5 pentua/pentue.

Suomen Japaninpystykorvayhdistyksen jalostustoimikunta vastaa rotujärjestön jalostustoiminnasta ja järjestää mm. jalostustarkastuksia, ulkomuototuomarikoulutusta, neuvottelupäiviä kasvattajille, hoitaa jalostusneuvontaa sekä yhdistyksen pentuvälitystä.

Jalostustoimikunnan jalostusneuvoja opastaa käytännön jalostusasioissa puhelimitse tai sähköpostitse. Jalostusneuvontapyynnöt (kun pyydetään jalostustoimikuntaa suosittelemaan nartulle sopivia siitosuroksia), tulee aina lähettää kirjallisesti jalostusneuvontalomakkeella jalostustoimikunnan sihteerille.

Jos uroksesi täyttää siitoskoiralle asetetut vähimmäisvaatimukset (ks. Jalostusuroslista), voit ilmoittaa koirasi tiedot ja omat yhteystietosi jalostustoimikunnan sihteerille. Silloin jalostustoimikunnalla on mahdollista suositella urostasi sopiville nartuille.

Japaninpystykorvien jalostuksen tavoiteohjelma (JTO) on hyväksyttiin yhdistyksen vuosikokouksessa 19.3.2011 ja Suomen kennelliiton jalostustieteellinen toimikunta hyväksyi sen 31.5.2011. Tavoiteohjelma astui voimaan vuoden 2012 alusta ja sitä päivitetään aina viiden vuoden välein. Japaninpystykorvan uusin jalostuksen tavoiteohjelma on hyväksytty Kennelliitossa 12.10.2022 ja astuu voimaan vuoden 2023 alussa. Nykyinen tavoiteohjelma on voimassa vuoden 2027 loppuun. JTO on kasvattajien tietopankki, josta rodun mitattavissa olevat ominaisuudet ovat tilastoituina ja sen tarkoitus on auttaa kasvattajia kasvatustyön suunnittelussa

Tämän sivun alaosasta löydät kaikki yhdistyksemme jalostukseen liittyvät kyselyt ja lomakkeet.

Jalostustoimikunta 2024

Jalostustoimikunnalle suunnattu sähköposti
japsi.jalostus @ gmail.com

Sähköpostia seuraa ja käyttää koko jalostustoimikunta. Jos sinulla on jalostustoimikunnalle kirjepostia, niin ota yhteyttä sähköpostitse, niin saat osoitetiedot, mihin lähettää posti.


Puheenjohtaja ja jalostusneuvoja
Reetta Minkkinen
reetta.minkkinen @ gmail.com
Jämsä
Puh. 040 568 1050 (iltaisin)

Varapuheenjohtaja
Anu Liiri
Luumäki

Sihteeri ja ulkomuototuomarikoulutuksen yhteyshenkilö
Kirsi Vähätalo
japsi.jalostus @ gmail.com
Pori
Puh. 050 380 3994

Rotukirjanpitäjä
Emma-Sofia Virtanen
Hämeenlinna

Taija Liiri
Luumäki

Pentuvälittäjä ja Suomen Kennelliiton pentuvastaava

Anu Liiri
Luumäki
japsi.pennut @ gmail.com
Puh. 050 534 0990 (iltaisin)

Sähköiset pentuekyselyt kasvattajille

Suomen Japaninpystykorvayhdistys ry:n jalostustoimikunta pyytää kasvattajia täyttämään pentueista sähköisen pentuekyselyn. Pentuekysely täytetään luovutusikäisistä, vähintään 7 viikon ikäisistä pennuista. Kyselyn vastauksista saadaan tietoa rodun tilanteesta mm. jalostuksen tavoitelohjelmaa varten.

Tarkistathan ennen lomakkeen täyttöä, että täytät juuri oikeaa pentuekyselyä. Tietojen käsittelyn kannalta eri vuosina rekisteröityjen pentujen pentuekyselyt täytetään omiin lomakkeisiin

Jalostukseen liittyvät ohjeet ja lomakkeet