Kilpailut ja tulokset

Suomen Japaninpystykorvayhdistys järjestää vuosittain erikoisnäyttelyn, johon osallistuu ylivoimaisesti eniten japaninpystykorvia kuin mihinkään muihin näyttelyihin. Erikoisnäyttelyissä arvostellaan yleensä ainoastaan japaninpystykorvat, ei muita rotuja, palkintoja on enemmän ja tunnelma leppoisampi. Koirilla ja näyttelyväellä on tilaa liikkua vapaammin. Erikoisnäyttelyiden tulokset ja luokkavoittajien kuvat julkaistaan pian näyttelyn jälkeen näillä kotisivuilla.

Yhdistys palkitsee vuosittain myös näyttelyissä menestyneitä japaninpystykorvia. Palkinnon ja kunniakirjan saavat vuosittain Vuoden Japsipentu, Vuoden Japsi ja Vuoden Japsi VSP (vastakkaisen sukupuolen paras, Vuoden Japsiveteraani, Vuoden Jalostusuros ja -narttu sekä Vuoden Japsikasvattaja.

Vuoden Agility-, Tokojapsi- ja Rally-Tokojapsi -kilpailut ovat myös yhdistyksen järjestämiä kilpailuja, joilla kannustetaan toimintaan japaninpystykorvan kanssa. Kilpailujen parhaat palkitaan.

Joka vuosi järjestetään lisäksi rotumestaruuskista agilityssä ja tokossa ja yhdistyksellä on joukkue Agirotu-tapahtumassa.